Reeds verschillende jaren nemen de 4de, 5de en 6deklassers van onze school deel aan Whizzkids. Hierbij krijgen ze in oktober, december en februari een vragenlijst met 15 vragen, waarvan ze de antwoorden online moeten zoeken. Dit is een hele goede oefening voor de kinderen om vertrouwd te geraken met de zoekfuncties op internet. Het vergt vaak heel wat stappen om tot een juist antwoord te komen.

Eind februari kreeg L4A te horen dat ze bij de laatste 50 klassen van 428 deelnemers waren en dat ze de halve finale mochten spelen.

Op vrijdag 25 maart wachtten de kinderen vol spanning op hun opdracht. Vier vooraf gekozen kinderen kregen in de computerklas 16 vragen, die ze binnen 30 minuten alleen moesten oplossen. Intussen kregen de andere kinderen in de klas een tekenopdracht rond gezonde voeding. Met beide opdrachten waren punten te verdienen.

Na de middag was er dan de prijsuitreiking. L4A was niet bij de 10 finalisten. Ze eindigden op de 26ste plaats, wat een heel puike prestatie is. Bovendien was de ervaring van een halve finale ook heel leerrijk en leuk.

Whizzkids is top!