Naar jaarlijkse gewoonte startten L4, L5 en L6 in oktober met de eerste whizzkids-reeks. In november kregen we reeks 2 en in januari reeks 3.

Hierbij moeten de kinderen met behulp van de computer vragen oplossen. Dit helpt hen bij het verwerven van de digitale basisvaardigheden. Bovendien vinden ze deze opdrachten ook heel leuk.

De kinderen van L4 behaalden op de 3 reeksen 435/450 dit schooljaar. Hierdoor werden ze geselecteerd voor de online halve finale, die doorging op 15 maart 2024. De klas kreeg een praktische opdracht waarbij ze een dierenmasker moesten maken. 4 kinderen losten ondertussen vragen op de computer op. Ze kregen hiervoor 30 minuten de tijd.

Het was een heuse belevenis voor de kinderen. Ook de ouders leefden met hen mee via een livestream. Jammer genoeg hoorden we niet bij de 20 finalisten. De kinderen waren wel wat teleurgesteld, maar dat neemt niet weg dat iedereen superfier is op hen!